نام کاربری:   کلمه عبور:        کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟  |  ثبت نام

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا فاطمة بیت رسول الله

وبضعة لحمه وصمیم قلبه وفلذة کبده والتحیّة من الله له والتحفة

ولایت حضرت فاطمه سلام الله علیها از دیدگاه قرآن



اعتقاد اکثر مردم بر این است، و معمولاً چنین می پندارند که مناقب و فضائل حضرت صدّیقۀ زهراء سلام الله علیها فقط به این جهت است که دختر حضرت رسول اکرم صلّی الله علیه وآله وسلم بوده است، و این مطلب، موضوع بسیار مهمّ و گرانبهائی است که شایسته است در بارۀ آن مفصّلاً بحث و گفتگو بعمل آید، و باید معتقد بود که حضرت فاطمه علیها السلام صاحب ولایت کبری است، یعنی همانطور که باید به ولایت رسول اکرم، امیرالمؤمنین و حسنین علیهم السلام ایمان داشت، می بایست به ولایت حضرت صدیقه زهراء سلام الله علیها نیز همانگونه اعتراف کرد و معتقد بود.

برای اثبات این موضوع ، می توان مطالب را از دو نظر تحقیق و بررسی کرد و در دو بخش آنها را خلاصه نمود:

1- بخش اوّل: فاطمه سلام الله علیها از دیدگاه قرآن، و بررسی آیاتی که مربوط به آن حضرت است.

2- بخش دوّم: فاطمه سلام الله علیها از دیدگاه روایات، و بررسی احادیثی که در مناقب و فضائل آن حضرت وارد شده است، و همردیف مناقبی است که در شأن پیامبر اکرم و امیرالمؤمنین سلام الله علیهما و اولاد معصوم اوست.

در این مقالات که گزیده ای از کتاب «گفتار علّامه امینی فاطمة الزهراء، ام ابیها سلام الله علیها» می باشد، ابتدا به بررسی بخش اوّل میپردایم:





بخش اوّل

فاطمه سلام الله علیها از دیدگاه قرآن

آیۀ اوّل:

«اِنَّما یُریدُ اللهُ لِیُذهِبَ عَنکُمُ الرِّجسَ اَهلَ البَیت وَ یُطَهِّرَکُم تَطهیراً»

«خدا چنین میخواهد که رجس (هر آلایشی) را از شما خاندان نبوّت ببرد و شما را پاک و منزّه گرداند»

سورۀ احزاب ، آیۀ 33

برخی را عقیده بر این است که چون این آیۀ شریفه بین دو آیه واقع شده که آن آیات دربارۀ زوجات آن حضرت می باشد، اما ضمائر آیۀ شریفۀ تطهیر همه مذکر است و ضمائر دو آیۀ قبل و بعد آن مؤنث می باشند. بنابراین سیاق آیه تطهیر که در وسط آن دو آیه است عوض شده، و تغییر کرده است در نتیجه نمی شود که مربوط به همسران پیغمبر صلّی الله علیه وآله وسلم بوده باشد، و اگر جز آیۀ تطهیر منقبت دیگری در شأن زهرای اطهر سلام الله علیها نبود، همین یک آیه برهانی است کافی و نشانگر اینکه حضرت صدّیقه سلام الله علیها معصومه است، و عصمت از جمله شئون و مناصب ولایت است، و ما، غیر ولی که معصوم باشد سراغ نداریم. از ابتدای خلقت آدم تا آخر، هرکسی که معصوم است ولی است که یا پیغمبر است، یا امام است، و یا صدّیق است که حضرت صدّقه سلام الله علیها نیز یکی از آنان است.

ادامه دارد...